Veel gestelde vragen over senioren mobiele telefoons

Ja, uw gsm nummer is geregistreerd op de simkaart van uw provider. Als u deze simkaart in een ander toestel plaatst gaat uw gsm nummer automatisch mee. Als u momenteel een prepaid simkaart heeft maar u wilt graag een (sim only) abonnement kunt u altijd nummerbehoud aanvragen en dan wordt uw gsm nummer gratis overgezet naar het nieuwe (sim only) abonnement.

Reacties

Als u een senioren gsm aanschaft in combinatie met een gsm abonnement voor bellen, sms’en of mobiel internet, ontvangt u veel gevallen de senioren gsm gratis. De provider waar u het abonnement aanschaft voor 1 of voor 2 jaar heeft hiervoor een vergoeding over, die als  korting wordt gegeven op de prijs van de senioren gsm welke u wilt aanschaffen.

Reacties

Ja, als u een losse senioren gsm gaat kopen of als u al in het bezit bent van een senioren gsm kunt u hierbij een sim only abonnement afsluiten. Een sim only abonnement is voordeliger bellen dan met een prepaid simkaart en u hoeft uw tegoed nooit meer op te waarderen. Er zijn al sim only abonnementen verkrijgbaar vanaf een paar euro per maand waarbij u enkele belminuten en sms bericht ontvangt. Wilt u ook gebruik maken van mobiel internet op uw senioren smartphone dan kunt u het best kiezen voor een sim only abonnement. In  veel gevallen is dat voordeliger dan mobiel internetten via een prepaid simkaart.

Reacties

Ja, als u vooral bereikbaar wilt zijn en zelf niet al te veel belt kunt u het best kiezen voor een prepaid simkaart in uw senioren gsm. De meeste senioren gsm toestellen zijn simlockvrij en zijn dus geschikt voor alle providers. Heeft u al een prepaid simkaart dan kunt u deze overzetten op uw senioren gsm. Belt u veel of gebruikt u zelfs mobiel internet dan kunt u ook kiezen voor een abonnement. Dit kan een sim only abonnement zijn of een abonnement waarbij de senioren gsm, in veel gevallen gratis, wordt bijgeleverd.

Reacties

Ja, als uw simkaart verder geen beperking heeft voor het bellen in het buitenland is dat geen enkel probleem. U dient er wel rekening mee te houden dat u 0031 als landcode gebruikt bij het bellen van een Nederlands telefoonnummer. U kunt de telefoonnummers die u vanuit het buitenland wilt bellen ook al vast in uw telefoonboek aanpassen.

Reacties

Ja, u kunt via het menu van uw senioren gsm de pincode uitschakelen. Deze optie is, afhankelijk van het model en merk, te vinden in het menu ‘instellingen’ en het submenu ‘beveiliging’. Zodra u de pincode heeft uitgeschakeld zal het toestel bij het opstarten niet meer vragen om een pincode.

Reacties

Ja, u kunt via het menu van uw senioren gsm de bestaande pincode wijzigen in een voor u makkelijker te onthouden pincode. Deze optie is, afhankelijk van het model en merk, te vinden in het menu ‘instellingen’ en het submenu ‘beveiliging’

Reacties

ICE staat voor In Case of Emergency (In geval van nood) en staat tussen de contacten op de senioren mobiele telefoon. ICE bevat informatie dat in geval van nood erg belangrijk kan zijn zoals contactpersonen, belangrijke telefoonnummers. In sommige toestellen kunt u ook informatie kwijt over medicijngebruik, allergieën, bloedgroep enz. De betrokken hulpverleners hebben dus essentiële informatie tot hun beschikking in geval van nood.

Reacties

Naast de standaard toepassingen heeft de senioren smartphone een groter display en is dit display een aanraakscherm, hiermee kunt u de telefoon via het aanraakscherm bedienen. Daarnaast heeft een senioren smartphone een aantal handige applicaties die vooraf zijn ingesteld en is het internetten op een smartphone veelal makkelijker.

Reacties

Om gebruikers van een senioren gsm te helpen om gebruik te maken van een gehoorapparaat heeft de telecomindustrie de T- en M-waarden ontwikkeld. Een senioren mobiele telefoon met deze T- en M-waarden is HAC(Hearing Aid Compatible) met veel gehoorapparaten wat de gebruiksvriendelijkheid vergroot en voorkomt dat het geluid gaat zoemen, brommen of janken.

Reacties

De Doro Experience Manager is software waarmee de Doro senioren smartphone via internet op afstand kan worden ingesteld. Op afstand kunnen bijvoorbeeld contactpersonen, favorieten of updates aangepast worden. Ook kunnen bijvoorbeeld uw (klein)kinderen u op afstand eenvoudig helpen met uw Doro telefoon. Als er online aanpassingen worden gedaan zijn de onmiddelijk zichtbaar op uw Doro senioren smartphone.

Reacties

Om de naam of telefoonnummer te zien van degene die u belt, dient deze de nummerherkenning aan te hebben staan. Heeft de beller deze uitstaan zal u ook geen naam of telefoonnummer te zien krijgen.

Reacties

U kunt bij de meeste senioren gsm toestellen de simkaart opnieuw plaatsen, waarna de telefoon de instelling van de simkaart overneemt. Anders kunt u vaak via het menu --> instellingen --> taal, de gewenste taal veranderen.

Reacties (1)

Als u driemaal de verkeerde pincode invoert, blokkeert uw senioren gsm. De PUK code is een 8 cijferige code welke u heeft gekregen van uw provider. Heeft u de PUK code niet meer dan kunt u deze opvragen bij de klantenservice van uw provider.

Reacties (1)

De PIN code op uw senioren gsm beschermt uw simkaart tegen ongewenst gebruik. De standaard pincode van de meeste nieuwe simkaarten is 0000. Deze PIN code kunt u zelf wijzigen of helemaal uitschakelen. Iedere keer dat u uw telefoon ingeschakeld voor gebruik vraagt deze om de PIN code.

Reacties

Het zou kunnen dat uw batterij leeg is. U kunt het toestel met de meegeleverde thuislader opnieuw opladen.

Reacties

U kunt controleren of er een simkaart aanwezig is in uw toestel. U heeft een simkaart nodig om te kunnen bellen met uw telefoon. Daarnaast kunt u de batterij eens uit het toestel halen en opnieuw plaatsen.

Reacties

Controleer altijd of de batterij in het toestel aanwezig is. U kunt voor de zekerheid eens de batterij verwijderen en opnieuw plaatsen. Controleer daarnaast of de batterij is opgeladen door de senioren gsm voor langere tijd aan de oplader te laten.

Reacties (1)

Ja, de meeste senioren mobiele telefoons welke tegenwoordig worden verkocht zijn gehoorapparaatvriendelijk voor het toepassen van speciale techniek.

Reacties

U ontvangt op alle senioren mobiele telefoons standaard 12 of 24 maanden garantie (afhankelijk van de leverancier). Op de accessoires heeft u vaak een garantie van 6 maanden.

Reacties

Eenvoud in gebruiksgemak wil bij mobiele telefoons voor ouderen niet zeggen dat de mogelijkheden ook beperkt zijn. Functionaliteiten waar je in ieder geval op kunt rekenen, zijn: Een verlicht en duidelijk kleurenscherm, luide beltonen (meertonige beltonen), een trilalarm, informatie over gesprekstijden, telefoonnummers en momenten van gemiste oproepen, sterkte van de ontvangst van de antenne en een indicatie van de batterijsterkte, handsfree gesprekken voeren, speciale mogelijkheden voor dragers van een hoorapparaat, SMS-berichten ontvangen en versturen, bellen naar voorkeuzenummers, vergrendeling van het toetsenbord en gebruik in heel Europa.

Reacties

De ouderen gsm of senioren mobiele telefoon wijken qua uiterlijk een beetje af van gewone mobiele telefoons. De gsm toestellen voor ouderen zien er vaak simpeler uit, hebben grotere knoppen, vaak een noodknop en extra voorkeuzetoetsen. Ze zijn gemiddeld ongeveer even groot en zwaar als gewone mobiele telefoons maar ze zijn weer lichter dan de gemiddelde smartphone. De mogelijkheden zijn vaak beperkter dan bij gewone mobiele telefoons. Vaak hebben deze senioren mobiele telefoons een luidsprekerfunctie en speciale mogelijkheden voor dragers van gehoorapparaten. De beltonen en het geluidsniveau kunnen vaak extra luid ingesteld worden. Ook hebben ze vaak grote letter- en cijferweergaven, wat handig is als je minder goed ziet. Daarnaast heeft een aantal toestellen een noodknop voor een nood-sms of noodgesprek.

Reacties

De FM-radio op de senioren mobiele telefoon werkt alleen als de koptelefoon is aangesloten. De koptelefoon werkt namelijk als antenne.

Reacties

De meeste senioren gsm toestellen zijn in ieder geval in heel Europa prima te gebruiken. Dit zijn zogenaamde dualband-toestellen. Zijn de toestellen triband of quadband dat betekent dat deze senioren gsm toestellen ook geschikt zijn om bijvoorbeeld in de Verenigde Staten te gebruiken. Raadpleeg altijd uw provider voor de actuele tarieven voor bellen in het buitenland. 

Reacties

Om de simkaart te plaatsen moet er een klepje aan de achterkant van de telefoon opengemaakt worden. Kijk voor instructies in de handleiding van de senioren mobiele telefoon. Verwijder eerst de batterij, plaats de simkaart (hij past maar op één manier) en zet de batterij en het klepje weer terug. Zet nu de senioren telefoon aan. Het kan zijn dat er een pincode op de simkaart zit die eerst ingetoetst moet worden. In de meeste gevallen is deze pincode 0000. Zie hiervoor de beschrijving bij de simkaart. Sommige toestellen vragen niet om een pincode of de pinbeveiliging kan daarbij worden uitgeschakeld. Hierna zal de senioren gsm opstarten en alle instellingen goed zetten. Als bovenin het scherm de providernaam wordt weergegeven is het toestel klaar voor gebruik. 

Reacties

De simkaart die u heeft zal passen in elke senioren mobiel die simlock vrij is. De meeste senioren mobiele telefoons die verkocht worden zijn simlockvrij, in deze telefoons passen dus alle simkaarten, dus ook uw eigen simkaart.

Reacties

Om te kunnen bellen met een senioren gsm moet er een geldige simkaart in de senioren gsm zitten. Bij een simkaart hoort ook een mobiel telefoonnummer. Een simkaart kan los verkregen worden en bestaat uit twee mogelijkheden; Een prepaid simkaart welke u dient op te waarden als het tegoed leeg is of een goedkoop Sim Only abonnement. Sommige toestellen kunnen ook in combinatie met een duurder abonnement gekocht worden. Alle toestellen zijn ook los, zonder abonnement verkrijgbaar als u al een simkaart heeft. U kunt deze simkaart dan eenvoudig plaatsten in de senioren gsm. De meeste senioren gsm toestellen hebben namelijk geen simlock, wat betekent dat je er elke simkaart van elke telefoonaanbieder zonder problemen in kunt stoppen. Dus ook uw huidige simkaart.

Reacties

Een simlock betekend dat de mobiele telefoon is geblokkeerd voor één bepaald netwerk (KPN, Vodafone of T-Mobile). De meeste senioren mobiele telefoons bevatten geen simlock.

Reacties

Een senioren mobiele telefoon is een simpele en eenvoudig te bedienen mobiele telefoon zonder extra opties. Daarnaast heeft een senioren mobiele telefoon grote toetsen, een duidelijk en groot display en is in de meeste gevallen gehoorapparaat vriendelijk.

Reacties